Pirinçli Çorbalar
Beylerbeyi Çorbası
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DK.
PİŞME SÜRESİ: 20 DK.
4 KİŞİLİK
MALZEMELER
- 250 gr. tavuk ciğeri
- 2 patates
- 2 çorba kaşığı margarin
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay bardağı Amerikan pirinci
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çay bardağı su
- 1 çorba kaşığı sirke
- Tuz, kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI
Tavuk ciğerini küçük küçük doğrayın. 6 bardak tavuk suyunu tencereye alıp 1 kaşık margarin ilave edin. Pirinci yıkayıp süzün ve kaynamakta olan tavuk suyuna ekleyin. Pirinçler hafif hafif yumuşayınca doğranmış ciğeri ilave edin yumuşayıncaya kadar pişirin. Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. 1 kaşık margarini tavada eritip patatesleri kızartın. 1 kaşık unu 1 çay bardağı suyla karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ekleyin. Sirke, tuz ve kızarmış patatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kırmızı toz biber serpip sıcak olarak servis yapın.