Pirinçli Çorbalar

Pirinçli Çorbalar

Bezelye Çorbası

Bezelye Çorbası

HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 DK.
PİŞME SÜRESİ: 15 DK.
4 KİŞİLİK

MALZEMELER

  • 3 çorba kaşığı Amerikan pirinci
  • 1 su bardağı kuru  bezelye
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Kuru nane
  • Karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI

Pirinci tencereye alın. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Su çok azalırsa, üzerine sıcak su ilave edin. Çorbanın pişmesine yakın konserve bezelyeyi ekleyin. Eğer mevsimde bu çorbayı yapacak olursanız taze bezelyeyi önceden haşlamanız gerekir. Baharatları ilave edip servis yapın.