Pirinçli Çorbalar

Pirinçli Çorbalar

Havuçlu Çorba

Havuçlu Çorba

HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 DK.
PİŞME SÜRESİ: 15 DK.
4 KİŞİLİK

MALZEMELER

  • 2 orta boy havuç
  • 1 su bardağı Amerikan Pirinci
  • Karabiber, tuz
  • ½ su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2/3 su bardağı et suyu
  • 1 bardak su

HAZIRLANIŞI

Tencerede yağı erittikten sonra 3 bardak et suyu ve 1 bardak suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca da pirinci ve rendelediğiniz havucu tuz ile birlikte ilave ederek 15-20 dakika orta ateşte pişirin . Çorbanız piştikten sonra karışıtığınız yumurta sarısı yoğurdu çorbaya azar azar ekleyerek  terbiye ederek servis yapın. Dilerseniz maydanozla da süsleyebilirisiniz.