Pilavlar

Pilavlar

Kuşkonmazlı Pilav

Kuşkonmazlı Pilav

Malzemeler:

  • 1 su bardağı Calrose pirinci
  • 300 gr. bebe kuşkonmaz konservesi
  • Beyaz peynir
  • 1 tutam fesleğen
  • 4 çorbakaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Marul yaprakları

Hazırlanışı:

Zeytinyağını bir tavada kızdırıp önceden yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edin ve kavurun. Kavuruken içine doğranmış kuşkonmazlarıı da ilave edin. Üzerine 4 bardak su ve tuz ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika pişirin. Pilav piştikten sonra, küp şeklinde doğranmış peyniri ve ince dilimlenmiş fesleğeni pilavınızın üzerine serpiştirin. Sıcak veya soğuk servis edin.