Pirinçli Tatlılar
Armutlu Pirinç Tatlısı
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DK.
PİŞME SÜRESİ: 45 DK.
4 KİŞİLİK
Malzemeler
- 1 su bardağı Calrose pirinci
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 kutu konserve garnitür
- 1,5 su bardağı et suyu
- 1 adet yufka
- Tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayıp bir tencereye alın ve 3 çorba kaşığı sıvı yağla kavurun. Garnitürün suyunu süzüp, tencereye ekleyin. Tuz ve 1,5 su bardağı et suyunu ilave edin.15 dakika kısık ateşte pişirin. 1 adet yufkayı yağlayın ve yuvarlak bir kalıba serin. Üzerine pilavı yayın. Yufkanın kenarlarını pilavın üzerine kapatın. Üzerine biraz yağ ve su sürün 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Sonra servis tabağına ters çevirip sıcak olarak servis yapın.