Pirinçli Salatalar
Barbunya Fasülyeli Pirinç Salatası
İçindekiler
- 4 çay kaşığı kimyon
- 1/4 bardak taze limon suyu
- 2 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 2 bardak su
- 1 bardak Calrose pirinci
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 bardak ince doğranmış yeşil soğan
- 300 gr kutu kahverengi fasulye, süzülmüş, ayıklanmış
- 1/2 bardak doğranmış, haşlanmış kırmızıbiber
- 1/2 bardak doğranmış dolmalık biber
- 1/3 bardak doğranmış taze kişniş
- 1/2 çay kaşığı acı kırmızıbiber
Sos:
3 çay kaşığı kimyonu küçük bir tavaya koyun ve 1 dakika kadar güzel kokular yayıncaya kadar pişirin. Ateşten alın. Tavaya taze limon suyu sıkın ve yağ katın.
Hazırlanışı:
Kişniş ve kalan kimyonu orta büyüklükteki bir tavaya koyup orta ateşte 2 dakika pişirin. 2 bardak su, pirinç ve tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. Isıyı düşürün ve ağzını kapatın, su çekinceye kadar 15 dakika kadar pişirin. Pirinci soğutun. soğanları ve sosun yarısını karıştırın, tuz ve biberle çeşnilendirin. Fasulyeleri, kişnişi, Meksika biberini ve kalan sosu orta büyüklükteki bir kaba koyun. Tuz ve biberle çeşnilendirin. Fasulye karışımını servis tabağının ortasına yığın. Pirinç salatasıyla etrafını çevirin