Pirinçli Etli Yemekler

Pirinçli Etli Yemekler

Kadın Budu Köfte

Kadın Budu Köfte

MALZEMELER

  • 100 gr Amerikan Pirinci
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet ince doğranmış kuru soğan
  • 500 gr yağsız kıyma (kuzu veya koyun)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • Kızartmak için:
  • 4 çorba kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

Pirinci kaynar suda 20 dakika haşlayıp suyunu süzün.  Bir tencereye 1 kaşık yağ koyup kızdırın. Soğanı ilave ederek hafifçe sarartın. Kıymanın yarısını ilave edip soğanla 5 dakika kavurun. Bir tepsiye boşaltıp içerisine kalan çiğ kıymayı, tuz, biber ve pirinci ilave edip iyice karıştırın. Sonra malzemeyi 20 eşit parçaya bölüp yumurta gibi yuvarlayın. Parmaklarınızla hafifçe bastırarak yassıltın. Küçük bir kapta köfteleri, önce una sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda 3’er dakika alt üst çevirerek altın sarısı gibi kızartıp servis yapın.