Pirinçli Etli Yemekler

Pirinçli Etli Yemekler

Kıyma Soslu Pilav

Kıyma Soslu Pilav

HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DK.
PİŞME SÜRESİ: 30 DK.
4 KİŞİLİK

MALZEMELER

  • 2 bardak et suyu veya tavuk suyu
  • 2 bardak Amerikan pirinci
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Sos için;
  • 250 dana kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı konserve veya haşlanmış taze bezelye
  • 50 gr. taze kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

Sade pilav hazırlanır. Kıyılmış soğanı, kıymayı ve yağı bir kapta kavurun. Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Haşlanmış bezelyeyle yeterince tuz koyup ateşten indirin. Pilavı servis tabağına boşaltın. Üzerine de kıyma sosu döküp rendelenmiş kaşar peynirini serperek servis yapın.