Pirinçli Etli Yemekler
Kıyma Soslu Pilav
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DK.
PİŞME SÜRESİ: 30 DK.
4 KİŞİLİK
MALZEMELER
- 2 bardak et suyu veya tavuk suyu
- 2 bardak Amerikan pirinci
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Sos için;
- 250 dana kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı konserve veya haşlanmış taze bezelye
- 50 gr. taze kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Sade pilav hazırlanır. Kıyılmış soğanı, kıymayı ve yağı bir kapta kavurun. Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Haşlanmış bezelyeyle yeterince tuz koyup ateşten indirin. Pilavı servis tabağına boşaltın. Üzerine de kıyma sosu döküp rendelenmiş kaşar peynirini serperek servis yapın.