Pirinçli Tavuklu Yemekler
Buharda Bademli Tavuklu Pilav
MALZEMELER:
- 350 gr Amerikan Pirinci
- 4 tavuk göğsü 2’ye bölünmüş
- 200 gr taze mantar
- 50 gr kabukları soyulmuş badem
- 1 çay fincanı un
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
Fırını önceden 125 dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayın. 1 saat pişirin. Kapağı açık olsun ve bir iki kez öbür yanını çevirerek pişirin.
1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 1 saat kadar daha pişirin.
Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır.
Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir tat katacaktır.