Pirinçli Tavuklu Yemekler

Pirinçli Tavuklu Yemekler

Tavuklu Pirinçli Güveç

Tavuklu Pirinçli Güveç

MALZEME:

  • 400 gr Amerikan Pirinci
  • 6 adet tavuk göğsü           
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3 bardak tavuk suyu
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam safran
  • 3 adet domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Geniş bir tavada tereyağı ile birlikte zeytinyağını kızdırın ve piliçleri kızartın. Kızarmış piliçleri tavadan çıkartıp yağını süzün. Soğanla sarımsağı yumuşayıncaya kadar kavurun. Pirinci tavuk suyunu, safranı, tuzu ve karabiberi tencereye karıştırıp, kaynatın. Sonra bir güvece döküp piliçleri de üstüne yerleştirin. Güvecin kapağını örttükten sonra, önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Sonra içine domatesi katın. 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.