Pirinçli Balıklı Yemekler
Karides ve Fener Balıklı Portekiz Pilavı
Malzemeler
- 400 gr Amerikan Pirinci
- 3-5 bardak su
- 1/ 2 fener balığı (derisiz, kemiksiz)
- 500 gr karides (soyulmuş)
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ su bardağı soyulmuş ve doğranmış domates
- ½ tatlı kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı bira
- tuz
Kurutulmuş kırmızı biber tadı için;
6 yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprakları
Hazırlanışı;
Zeytinyağı bir tavada kızdırılır. Soğan ,sarımsak ve defne yaprakları tavada iyice kavrulur. 5 dakika civarında kavulduktan sonra domatesleri ekleyin. Daha sonra tuz, biber ve biber gevreğini tavaya ekleyin ve 5 dakika boyunca pişmeye bırakın.
Su ve birayı ekleyin bu şekilde kaynamaya bırakın. İçerisine tatlı kırmızı biber ekleyin bu şekilde bir süre pişirin. Ara sıra karıştırın. Bir süre piştikten sonra içerisine Amerikan Pirincini, balığı ve karidesleri ekleyin. Bu şekilde 5 dakika pişirilir. Gerektiği taktirde içerisine su ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra bir süre dinlendirin ve servise hazır hale getiriniz.