Pirinçli Balıklı Yemekler

Pirinçli Balıklı Yemekler

Jumbo Karides Soslu Pirinç

Jumbo Karides Soslu Pirinç

Malzemeler:

  • 1 su bardağı Amerikan pirinci
  • 200 gr. karides
  • 1 adet havuç
  • 200 gr. karnabahar
  • 200 gr. brokoli
  • 1/2 su bardağı mantar
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı:

Sebzeleri yıkadıktan sonra doğrayın. Karnabaharı ve brokoliyi küçük çiçeklere ayırın. Varsa buharlı pişirme makinesinde yoksa bir tencerede hafif diri kalacak haşlayın. Başka bir kapta pirinci haşlayın. Karidesleri temizledikten sonra toprak bir fırın kabına (güveç) dizin. Üzerine rendelenmiş domates ilave edip fırınlayın. Karidesler piştikten sonra servis tabağına alıp haşlanmış pirinç ve sebzeleri ekleyip servis yapın.