Pirinçli Balıklı Yemekler
Soğanlı Ton Balıklı Salata
Malzemeler:
- 250 gr. Amerikan pirinci
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 küçük boy havuç
- 1 kutu ton balığı
- 2 adet marul yaprağı
- Dereotu
- 1/2 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Hazırlanışı:
Haşladığınız pirinci ayrı bir kapta bekletin. Diğer tarafta kabukları soyulmuş domatesi ve soğanı jülyen (ince uzun) doğrayın. Havucu yıkadıktan sonra ince uzun, marul yapraklarını da iri olarak doğrayın. Pirincini de ekleyin. Son olarak ton balığını ekleyip karıştırdıktan sonra bir salata tabağına alın. Dereotuyla lezzetlendirin. Zeytinyağı, tuz ve limon suyunu karıştırın, hazırladığınız sosu salatanın üzerinde gezdirdikten sonra soğuk servis yapın.