Pirinçli Etli Yemekler
Izgara Bonfile ve Kuru Domatesli Pirinç Kroket
Malzemeler:
- 200 gr. Calrose Pirinci
- 80 gr. Tereyağı
- 100 gr. Parmesan
- 15 gr. Fesleğen
- 60 gr. Kuru Domates
- 10 Adet Yumurta
- 50 gr. Un
- 100 gr. Galete unu
- 1 kg Bonfile
- 200 mlt Sızma Zeytinyağı
- 300 gr Kereviz
- 1 lt Tavuk Suyu
- 20 gr. Tane Hardal
- 100 gr. Demi Glace Sos
Hazırlanışı:
Pirinç ve tavuk suyunu aynı anda ocağa koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra hiç durmadan karıştırarak pirinç nişastasının dışarı atılmasını sağlayın. Pişmeye yakın kuru domatesleri ince doğrayarak ekleyip bu şekilde 2 dakika daha devam edin. Ocaktan alıp parmesan peyniri ve tereyağ ekleyerek hızla karıştırın. Önemli olan sert bir karışım elde etmektir. Hazırlanınca dolapta iyice soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elle beş parmak büyüklüğünde şekil verip un, yumurta ve galete unu ile pane yapın. Bonfile eti baharatlarla tatlandırılıp ızgarada pişirin. Kerevizleri küp doğrayarak dışları kızaracak şekilde tavada sote edin. Daha sonra hafif tavuk suyu ekleyerek pişirmeyi tamamlayın. Pirinç kroketleride yağda kızartıp bonfile et ile servis edin.